Main menu:


PaiThan

Bruin blaadje 01groep3-bestenieuw-16-12.jpg

Motto
PaiThan is een band met muzikanten die allen een andere muziekstijl en levenservaring hebben. Zo zijn bijvoorbeeld drie bandleden chronisch ziek. Echte muziek gemaakt door echte muzikanten. Zoals je onze muziek hoort, wordt het ook gespeeld. De muziek is niet door een corrigeerprogramma gehaald.

We creëren een nieuwe mix van sing & songwriter, blues/ jazz, metal/ gothic, punk en rap. In het kort Crossover / luistermuziek. Zonder te preken en met goede teksten en muziek willen we indirect een beetje tolerantie, bewuste levenswijze en socialiteit meegeven. En ja afentoe eens scherpe teksten en een luide wanklank; oprechte dissonantie. Kortom PaiThan’s motto.

Het verhaalBruin blaadje 03
Droom groot; denk breed en bereik de wereld

PaiThan is een elf uit de boekenreeks de drakencyclus van Weis en Hickman.Deze elf is geen hoofdfiguur, maar een bijfiguur uit deze boekenreeks. Weis en Hickman hebben alle personen behoorlijk uitgediept en Paithan heeft een verhaal en karakter gekregen dat ons behoorlijk aantrok. Een verhaal dat nu op deze wereld ook toepasbaar is. Paithan is een wapenhandelaar, een beroep dat al enkele generaties door zijn familie wordt uitgevoerd. Hij is slim,sociaal dier, dol op de (menselijke) vrouwen, humoristisch, en avontuurlijk ingesteld en volgens het verhaal een knappe elf. Zijn uiterlijk is verfijnt en hij heeft een atletisch elfenlijf. Paithan’s familie bezit zoals vele elfenfamilies menselijke slaven. Paithan ziet echter als enig familielid dat de mensen zeer veel overeenkomsten hebben met hen elfen. Dit komt ook omdat hij via zijn wapenbusiness in contact komt met andere volkeren zoals dwergen, elfen uit andere gebieden en mensen. Tijdens een wapenverkoop in de dwergen streek raakt hij verliefd op een mensenvrouw. Paithan was altijd al dol geweest op vrouwen en de vrouwelijke vormen va zo’n mensenvrouw trok hem wel aan. Maar dat hij echt verliefd en zelfs kon houden van zo’n mensenvrouw dat had hij niet gedacht. Tijdens zijn reis gebeuren er in zijn leefwereld Pryan wereld van Brand en bomen de verschrikkelijkse dingen en Paithan leert dat zijn wapenhandel hoe klein dan ook toch een negatief effect heeft op de wereld. Hoe minimalistisch zijn negatieve stuwing zijn wapenhandel dan ook is, hij zorgt er toch voor dat mensen, elfen en dwergen oorlog met elkaar kunnen voeren inplaatsvan samen te werken tegen de kracht die zijn wereld wil vernietigen. Uiteindelijk moet hij vluchten tesamen met zijn zusje en vader, de mensenvrouw en haar broer een dwerg een en twee andere types waarvan hij de afkomst niet weet. (Voor diegene die de reeks hebben gelezen Zifnab en Haplo) Tijdens zijn vlucht ziet hij zijn oudste zus streven. Zijn vader sterft tijdens de vlucht. Uiteindelijk komen ze uit op een nieuw gebied van Pyran. Daar leren ze allen uiteindelijk samen te werken en vrede te sluiten met de kracht die hun wereld onbedoeld wilde vernietigen

Ook is PaiThan, voorheen gehete Pratishthana, de hoofdstad stad van de Satvahanas dynastie van het oude India. Het ligt 56 km ten zuiden van het nu bestaande Aurangabad. Tevens is het de geboorteplaats va de heilige Eknath Maharaj. Nu is het bekend door de zijde saris gehete de Paithani. De Paithani saris is een van de fijnste, mooiste en duurste weefsels. Het bevatte goud en zijde. De techniek is een van de oudste technieken van het weven.Paithan bekend om de Jayakwadi dam en haar natuurgebied. Tenslotte is het een ad on compilation of the World of Warcraft. WoW is een role play game.

Waarom nu dit verhaal?
Het verhaal van PaiThan van Weis and Hickman hebben wij gekozen als leidraad voor de band. Nogmaals omdat het nu nog steeds geldt. Door onze nummers, bewust leefwijze, denkwijze en imago willen we indirect boodschappen meegeven. Zonder te preken, maar gewoon omdat we een groepje mensen zijn die elk op zijn of haar manier levenservaringen hebben opgebouwd.

De bandstijl
PaiThan is een band waarin verschillende stijlen worden vermengd. We willen een nieuwe mix creëren van sing & songwriter, blues/ jazz, metal/ gothic, punk en rap. In het kort Crossover / luistermuziek.

OpzetBruin blaadje 02
De persoonlijkheden, leefsituaties en levenservaringen van de bandleden, de echte emoties in de lyrics en de muziek, de vrijheid van muziekstijl; het spelen op het gevoel gaan de band iets extra’s geven. Dit extra’s gaat de band en haar koers bepalen. Beperkingen worden geaccepteerd; ieder doet wat hij/zij kan. De leden zijn allemaal mensen die tijd, geduld en socialiteit in de band willen steken. Ieder laat de ander zijn ding doen. Muziek en de achterliggende theorie moet op gevoel groeien.

Muziek staat voorop. Dè band wordt organisatorisch professioneel aangepakt, ieder bandlid werkt mee met de organisatietaken. De bandplanning wordt aangepast op de bandleden.

De bandleden:

  • Yolanda: Zang
  • Ferry: Bas
  • Janneke: Support
  • John: Gitaar
  • Feuer: dwarsfluit
  • Ralf: Grunt
  • Fred: Support